βάμματα


Τα βάμματα βοτάνων προέρχονται από την εμβάπτιση ενός βοτάνου σε ένα αλκοολούχο διάλυμα [ρακή]  για μία περίοδο 2-6 εβδομάδων. Κατά τη διάρκεια αυτή, τα ενεργά συστατικά του βοτάνου διαλύονται μέσα στο αλκοολούχο διάλυμα με αποτέλεσμα να δημιουργείται το βάμμα. Τα βάμματα είναι πολύ πιο δραστικά από τα εγχύματα και τα αφεψήματα. Η ρακή που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των βαμμάτων μας είναι από τα ορεινά μετόχια της Σητείας. Από σταφύλια βιολογικής γεωργίας τριών ποικιλιών [τοπικές ποικιλίες λιάτικο και κοτσυφάλι και γαλλικής ποικιλίας syrah], μονής απόσταξης 37 αλκοολικών βαθμών.




Βάμματα με τοπικά βότανα και μελισσοκομικά προϊόντα:
 
lavandula Copyright © 2012 Design by ignorant consultants