πρόπολη


Η πρόπολη είναι ένα προϊόν της μέλισσας που προκύπτει από την επεξεργασία ρητινωδών χυμών από φλοιούς και οφθαλμούς ορισμένων φυτών μαζί με ειδικά ένζυμα που παράγονται από την ίδια την μέλισσα και την προσθήκη, ενδεχομένως, υπολειμμάτων γύρης και κεριού.  Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τις μέλισσες σαν δομικό-φαρμακευτικό υλικό. Δημιουργούν μια πάστα, με την οποία θα «γεμίζουν» όλα τα ανοίγματα, οπές, ρωγμές από τις όποιες μπορεί να εισέλθει ξένο ως προς το μελίσσι σώμα.  Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την χρήση της πρόπολης σαν έναν αντι-μικροβιακό, βακτηριοκτόνο αδιάβροχο στόκο, με τον όποιο η μέλισσα επιδιορθώνει το σπίτι της. 
Ιδιότητες:  Βακτηριοστατικό, βακτηριοκτόνο, αντιμυκητιασικό, αντιφλεγμονώδες, αναλγητικό,  αντιιικό, αντιοξειδωτικό, αναισθητικό, κλπ.
Κατάλληλη για ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, γρίπη, βρογχικό άσθμα, ιγμορίτιδα, υπέρταση, υπερχοληστερολαιμία, αντιπαρασιτικό (Giardia), Helicobacter pylori (που προκαλεί πεπτικό έλκος), κήλη δίσκου, αρθρίτιδα, αιμορροΐδες, κακοήθεις όγκοι, ηπατίτιδα Β, προστατίτιδα, τερηδόνα, μειώνει τη φλεγμονή και τον κίνδυνο θρόμβωσης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
lavandula Copyright © 2012 Design by ignorant consultants