βάμμα λυγαριάς


Βάμμα από καρπούς λυγαριάς [vitex agnus castus]
Η λυγαριά έχει την ιδιότητα να ρυθμίζει τις ορμόνες του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος. Μειώνει τα υψηλά επίπεδα προλακτίνης και εξισορροπεί τα επίπεδα προγεστερόνης και οιστρογόνων.
Είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του προεμμηνορησιακού συνδρόμου, κυρίως για το πρήξιμο, τον πόνο του στήθους και την κακοδιαθεσία.  αλλά όχι για πονοκεφάλους και ημικρανίες. Ρυθμίζει τον κύκλο όταν αυτός έχει πολύ μικρή ή πολύ μεγάλη διάρκεια, την αμηνόρροια και ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από τρεις κύκλους. Η θεραπεία πρέπει να είναι συνεχής και τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται μετά από έξι μήνες παραμένουν ακόμα και όταν διακοπεί η λήψη του φυτού.
Αυξάνει τη γυναικεία γονιμότητα, μειώνοντας τα επίπεδα των οιστρογόνων και βοηθάει τις γυναίκες που θέλουν να σταματήσουν τα αντισυλληπτικά και να προβούν σε εγκυμοσύνη.
Επίσης χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, κυρίως για το πρήξιμο, τις εξάψεις και τις ακανόνιστες περιόδους.-        

Δοσολογία και τρόπος χρήσης: Ενήλικες: 5-15 σταγόνες σε λίγο νερό, 2 φορές την ημέρα για 2-3 κύκλους. Σημείωση: Πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά και όχι μόνο κατά την έναρξη των συμπτωμάτων.
Επισημάνσεις: Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παράλληλα με άλλες ορμονικές θεραπείες και αντισυλληπτικά, ούτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Για τα νεαρά κορίτσια να χρησιμοποιείται 2 χρόνια μετά από την έναρξη της εμμήνου ρύσεως.

δείτε και εδώ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
lavandula Copyright © 2012 Design by ignorant consultants